Wanneer een aanhanger rijbewijs?

Een aanhanger meenemen wil niet altijd zeggen dat je ook een aanhanger rijbewijs nodig hebt. Dit is afhankelijk van het gewicht en het soort rijbewijs je hebt.

Bij rijbewijs B mag Je een aanhanger van maximaal 750 kilo (leeggewicht + laadvermogen) meenemen of een aanhanger zwaarder dan 750 kilo (leeggewicht + laadvermogen) gebruiken als de auto en aanhanger samen niet boven de 3.500 kilo (leeggewicht + laadvermogen) uitkomen.

Bij rijbewijs B+ mag je wel iedere aanhanger gebruiken maar samen met de auto mag het gewicht niet hoger zijn dan 4.250 kg.

Iedere aanhanger die dus zwaarder is, verplicht jou om een aanhanger rijbewijs te hebben.

Bijzondere verrichtingen

Zolang er alleen rechtuit gereden hoeft te worden zal het probleem niet groot zijn maar zodra er bijzondere verrichtingen moeten gebeuren, blijkt het sturen van auto met aanhanger opeens een ander verhaal. Het halen van je aanhanger rijbewijs kan dan ook een goede school zijn om deze kneepjes van het vak te leren.

Cursussen

Bij rijschool Van den Wildenberg worden cursussen aangeboden die jou bekend maken met de in’s en out’s van het aanhangergevoel. De rijschool zal eerst een intest doen om je het beste advies te kunnen geven over het meest geschikte lespakket.
Op www.rijschoolvandenwildenberg.nl kan je hier meer over lezen.

Online aanvragen

Via www.rijschoolvandenwildenberg.nl kan je contact opnemen met de rijschool om een afspraak te maken of als je meer wilt weten.